Het verhaal van Wyngaard smaakkaasjes

De Wyngaard kaasjes worden geaffineerd met fijne kruiden nadat ze vier maanden of langer zijn gerijpt in onze speciale caves, die geïnspireerd zijn op het historische kaaspakhuis van Reypenaer. Net als in het oude kaaspakhuis hebben we natuurlijke wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid die zorgen voor de mooie smaakontwikkeling van de kaas.

Door een speciaal en geheim procedé worden de kruiden op de gesneden kaas aangebracht waarna deze na verloop van tijd in de kaas trekken. Het mooie van de Wyngaard kaasjes is dat je zowel de kruiden als de kaas samen maar ook individueel proeft: een fantastische smaakervaring. Heerlijk bij een glas wijn of bier als aperitief. De kaasjes zijn in kleinformaat (circa 150 gram) om het gebruik van meerdere soorten te stimuleren, net als bij buitenlandse kaasjes is het leuk om enkele soorten naast elkaar te presenteren, met of zonder toastjes voor een heerlijk kaasplateau.

Kazen

Zakelijk
 

Wyngaard Oud Gember

Deze kaas wordt na ca. 10 maanden rijping gesneden en geaffineerd met stukjes gekonfijte Gember. Het zoet-pittige van de gember met de intense smaak van de kaas die aroma’s heeft van licht zilt, nootachtig, fruitig en romig, maakt dit tot een karaktervolle combinatie.

10 maanden gerijpt

Gekonfijte gember

Heerlijk te combineren met een halfzoete witte wijn (bv. Pineau de Charente) of een mooi glas Rode Port zoals bv. Osborne Vintage 2003.

Bestel in onze webshop

Wyngaard Mosterd Dille

Deze kazen worden na ca. 16 weken rijping gesneden en bestreken met een grove mosterd waarin verse Dilletoppen verwerkt zijn. De mosterd geeft zijn aroma na verloop van tijd aan de kaas af, met een verrassend resultaat. Zowel de fijne combinatie van de kaas met de Mosterd-Dille als de kaas zelf wordt geproefd! Een heerlijke verrassende variant op de aloude klassieker, kaas met mosterd.

16 weken gerijpt

Grove mosterd met dilletoppen

Heerlijk te combineren met een witte Pouilly Fumé wijn of een stevige rode Pinotage (Beyerskloof).

Verkrijgbaar in uw supermarkt: Albert Heijn, Jumbo, Plus, Deka.

Bestel in onze webshop

Wyngaard Truffel

Deze kazen worden na ca. 16 weken rijping gesneden en bestreken met een Tapenade waarin verse Zomer Truffel verwerkt is. De Truffel Tapenade geeft zijn aroma na verloop van tijd aan de kaas af, met een verrassend resultaat. Zowel de fijne combinatie van de kaas met de Truffel Tapenade als de kaas zelf wordt geproefd.

16 weken gerijpt

Tapenade van zomer truffel

Heerlijk te combineren met een witte Pouilly Fumé wijn of een stevige rode Pinotage (Beyerskloof).

Verkrijgbaar bij uw supermarkt: Albert Heijn, Jumbo.

Bestel in onze webshop

Wyngaard Chèvre Rozemarijn

De geitenkazen worden na ca 16 weken rijping gesneden en geaffineerd met grof gesneden Rozemarijn. De licht zoete smaak van de kaas met tonen van walnoot en room, geven dit kaasje met de topping van de aromatische rozemarijn een bijzondere smaakbeleving.

16 weken gerijpte geitenkaas

Grof gesneden rozemarijn

Heerlijk te combineren met een glas droge mousserende wijn. (bv. Mionetto Prosecco)

Bestel in onze webshop

Wyngaard Tomaat Bieslook

Deze kazen worden na ca. 16 weken rijping gesneden en geaffineerd met stukjes rijpe Franse tomaat en Gesneden Nederlandse bieslook. Deze geven hun aroma na verloop van tijd aan de kaas af, met een verrassend resultaat. Het zacht romige van de kaas met het fris-zoete van de tomaat en de kruiden wordt geproefd! Een heerlijk combinatie die de zon in huis haalt.

16 weken gerijpt

Zongedroogde tomaat en bieslook

Heerlijk te combineren met een witte Viognier wijn of een lekker witbier

Bestel in onze webshop

Wyngaard Explosion

Dit Wyngaard Explosion kaasje maakt van elke borrel een bijzonder moment. De oude kaas is 10 maanden traditioneel op houten planken gerijpt, waar de natuurlijke variaties van temperaturen en vochtigheid diepe en complexe smaken veroorzaken. De oude kaas gecombineerd met de hete Spaanse pepers zorgt voor een intense smaakbeleving. Eerst is de mooie, diepe smaak van de oude kaas te proeven, waarna de Spaanse peper een klein moment later voor een explosie zorgt die langdurig in de mond blijft. 

10 maanden gerijpt

Spaanse pepers

De perfecte bier pairing bij dit kaasje is een zware IPA of een stout, waar de hop een extra tintelend effect aan de Spaanse peper geeft.

Verkrijgbaar bij uw supermarkt: Jumbo, Plus, Deka.

Bestel in onze webshop

Wyngaard Zwarte Peper

Deze kazen worden na ca. 16 weken rijping gesneden en geaffineerd met grof gekneusde zwarte peperkorrels. Het pittige van de peper wordt door de zacht-romige en boterachtige smaak van de kaas samen tot een harmonieus geheel gemaakt.

16 weken gerijpt

Grof gekneusde zwarte peperkorrels

Heerlijk te combineren met een kruidige droge Pinot Gris of een krachtige rode Valpolicella.

Verkrijgbaar bij uw supermarkt: Jumbo, Plus, Deka.

Bestel in onze webshop

Wijngaard Kaas BV

Golf van Biskaje 8
3446 CP Woerden
Nederland

Volg ons op sociale media